Etusivu  |  takaisin Pinay-sivulle

Filippiineiltä vaimoja välittänyt "Sir Vili" kuoli

"Sir Vili" kuoli
Vesa Mäkinen

Sir Vilinä tunnettu Veli Karppanen kuoli viikonloppuna kesämökillään, Liperissä Kaatamon kylällä. Hän oli kuollessaan 51-vuotias.

Karppanen tuli viime vuosikymmenellä tunnetuksi välittäessään maksusta Filippiineiltä nuoria naisia suomalaismiesten vaimoiksi.

IS:n tietojen mukaan Karppanen kuoli sairauskohtaukseen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Hänet löydettiin seuraavana aamuna kesämökkinsä keittiöstä, jossa hän makasi selällään lattialla. Karppasen löysi samalla mökillä oleillut tuttavamies. Paikalla oli lisäksi toinen tuttava, Karppasen veli sekä hänen alaikäinen poikansa.

Karppanen oli ajanut Liperiin torstaina kotoaan Helsingin Kontulasta. Pari viikkoa aikaisemmin hän oli valitellut tuttavilleen veritulppaoireita.

Karppasen vaimonvälitysbisnesten julkitulo aiheutti viime vuosikymmenen puolivälissä huomattavaa närää. Hänen nimensä on vuosien varrella yhdistetty lukuisiin sovinismia, naisen alistamista ja jopa prostituutiota käsitteleviin aiheisiin.

Hän itse puhui mieluummin hyväntekeväisyydestä kuin bisneksestä.

Karppanen laski itse välittäneensä Suomeen ainakin 50 filippiiniläisnaista.

Avioliitostaan suomalaisen vaimonsa kansa Karppasella on 21-vuotias tytär. Ensimmäisen filippiiniläisen vaimonsa kanssa hän sai nyt 8- ja 11-vuotiaat pojat. Seuraavan filippiiniläisen vaimonsa kanssa Karppanen sai vielä tyttären, joka on tällä hetkellä viisivuotias.

Sivun on päivittänyt 2.1.2007 Riitta Vartti, riitta.vartti@kolumbus.fi.