Filippiinit-seura ry
Sivun on päivittänyt 31.3.2017 Riitta Vartti, riitta.vartti@kolumbus.fi.

Filippiinit-seura ry

Filippiinit-seura on perustettu vuonna 1988 edistämään
Suomen ja Filippiinien kansojen ystävyyttä ja
auttamaan filippiiniläisiä rakentamaan maastaan oikeudenmukaisempi valtio.

Seura levittää tietoa Filippiinien sosiaalisista, poliittisista ja kulttuurisista oloista
muun muassa julkaisuin ja järjestämällä yleisötilaisuuksia.

Filippiinit-seura on puoluepoliittisesti sitoutumaton ystävyysjärjestö.

Seuran jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Filippiineistä
ja seuran toiminnasta kiinnostuneet.

Säännöt, viimeksi hyväksytty 10.4.1994.

Miksi tuemme Filippiinejä?
  • Filippiinit on kehitysmaa, jonka väestöstä puolet elää köyhyysrajan alapuolella.
  • Maaseudulla asuu puolet väestöstä, mutta köyhyys ja epäoikeudenmukaiset maanomistusolot ajavat joukoittain ihmisiä myös kaupunkien slummeihin.
  • Kaakkois-Aasialle tyypillisten hirmumyrskyjen ja tulivuorenpurkausten lisäksi maata uhkaa laajamittainen ympäristökatastrofi. Metsien tuhoaminen sekä maaperän, ilman ja veden saastuminen vievät ihmisiltä toimeentulon mahdollisuudet.
  • Saarivaltion arkipäivään kuuluvat edelleenkin ihmisoikeuksien loukkaukset.

Miten Filippiinit-seura toimii?

• Levittää tietoa Filippiinien tilanteesta mm. yleisötilaisuuksien, kirjojen ja muiden julkaisujen, artikkelien ja näyttelyiden avulla.
  • Ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin.
  • Tarjoaa Filippiinien eri elämänalojen asiantuntijoita luennoitsijoiksi.
  • Järjestää kielikursseja sekä kulttuurin opintoja.
  • Naisryhmä PINAYn kautta osallistuu filippiiniläisnaisten kysymyksiin sekä kotimaassaan että siirtolaisina.
  • Kokoaa ja arkistoi Filippiinejä koskevaa kirjallisuutta, videoita ja kuva-aineistoa kirjastoiksi.
  • Järjestää kummitoimintaa.
  • Tekee yhteistyötä Suomessa asuvien filippiiniläisten kanssa.
  • Tekee yhteistyötä lukuisten filippiiniläisten kansalaisjärjestöjen sekä toisten eurooppalaisten Filippiinit-ystävyysjärjestöjen kanssa.
  • Tukee filippiiniläisiä kansalaisjärjestöjä ostamalla niiden valmistamia koruja, kortteja, käsitöitä ym. ja myymällä niitä Suomessa esim. Maailma kylässä -festivaaleilla ja muissa tapahtumissa. (Kysy tavaroita Riitta Vartilta, riitta.vartti@kolumbus.fi.

Kotisivu: www.filippiinit-seura.fi

Postiosoite: sama kuin sihteerin, postilokero-osoite on lakkautettu

Sihteeri & tiedottaja & naisryhmä PINAY & kielikurssit

Tiina Vaittinen
Ismo Säärelä
Mikael Segercrantz

Jäsenmaksu vuonna 2017 on 20 euroa / henkilö / vuosi. (Jäsenmaksusta 5 euroa menee kummitoiminnan tukemiseen.) Jäsenmaksua maksaessa käytä viitenumeroa 5416.

Pankkiyhteys: Danske Bank IBAN FI4980001800966872.

Liittyminen seuraan. Jos haluat liittyä jäseneksi, ilmoittaudu sihteeri-tiedottaja Riitta Vartille,
puh. 040 8454 794 riitta.vartti@kolumbus.fi.

Lähetä meille palautetta kotisivusta osoitteella riitta.vartti@kolumbus.fi.