GULAY.
Pieni filippiiniläinen kasviskeittokirja
Sivu on päivitetty 20.12.2012 riitta.vartti@kolumbus.fi, Riitta Vartti

etusivu  |   filippiiniläinen ruokakulttuuri  |   filippiiniläisiä ruokatavaroita Suomessa   |   Filippiinit-sivulle  |

kasviskeittokirjaGULAY - pieni filippiiniläinen kasviskeittokirja.
Riitta Vartti. Filippiinit-seura ry, Helsinki. ISBN 951-96827-3-2. Hinta 7 euroa.

Tilaa puh. 040 8454 794, riitta.vartti@kolumbus.fi.

34 koeteltua ja Suomen oloihin sovellettua kasvisreseptiä, jotka on kerätty Internetistä ja Suomessa asuvilta filippiinoilta. Lisäksi kirjasessa on esitelty Filippiinien keittiön erikoisuuksia sekä kasveja ja hedelmiä.

Filippiiniläinen keittiö ei ole monen suomalaisen mielestä kovin "aasialainen", koska ruoka ei ole tulisesti maustettua. banaaniSuola ja pippuri ovat perusmausteita kuten Suomessakin perinteisesti.

Ruokaa ei syödä puikoilla, vaan tavallisimmin lusikalla ja haarukalla tai käsin.

Riisi ja kala ovat kansan jokapäiväistä arkiruokaa - kolme kertaa päivässä. Myös nuudelit kuuluvat perusruokiin.

Vaikutteita on saatu eniten Kiinasta, Espanjasta, Yhdysvalloista ja Meksikosta.

Lue lisää ruokakulttuurista.

Filippiiniläiset ruokakaupat Suomessa.

Palitaw - riisikookoskakkuset

320 ml tahmeaa riisijauhoa*
6 lusikallista kookoshiutaleita
3-4 lusikallista paahdettuja seesaminsiemeniä
3-4 lusikallista hienoa sokeria

Ohje: Sekoita riisijauhoon noin 1 dl vettä. Lisää vettä niin paljon että jauhosta voi tehdä palloja. Jauho ei saa olla liian märkää. Pyöritä pallosta tasainen. Tee pieniä palloja. Litistä pallot ja laita ne jauhotetulle lautaselle. Levitä kookoshiutaleita ja seesaminsiemen-sokerisekoitusta toiselle lautaselle.

Laita syvään kattilaan vettä. Kiehauta. Pudota litistetyt pallot yksitellen veteen. Kun ne nousevat pinnalle, ota ne pois vedestä isolla reiällisellä lusikalla ja laita ne lautaselle. Laske ne yksi kerrallaan kookoshiutaleisiin ja sen jälkeen seesaminsiemen-sokeri-sekoitukseen. Peitä ne kelmulla, kun ne ovat jäähtyneet. Ne säilyvät 24 tuntia. Älä laita jääkaappiin.

*paketissa lukee "glutinous rice flour".

Ohjeen alkuperä: Margaret Aguila-Jaakola

Lisää herkullisia reseptejä keittokirjassa.

Kysy kirjaa seuran sihteeri Riitta Vartilta,
puh.
040 8454 794, riitta.vartti@kolumbus.fi.