Akbayan

Sivu on päivitetty 2.1.2007 updated.

Akbayan (Citizen's Action Party) on vuonna 1998 perustettu demokraattis-vasemmistolainen puolue, joka pyrkii tavoitteisiinsa rauhanomaisin kansalaistoiminnan keinoin. Akbayan haluaa muuttaa koko politiikan tekotapaa pois eliitin henkilö- ja sukukeskeisten intressien ajamisesta kohti avointa päätöksentekoa ja kansalaisten lisääntyviä vaikutusmahdollisuuksia. Akbayan ei ole yhteen ideologiaan tai yhteen totuuteen sitoutunut puolue. Se on syntynytkin monien eri tavoin ajattelevien ihmisten ja järjestöjen yhteenliittymänä, jossa on mahdollista käydä monimuotoista keskustelua.

Demokratian ja hyvän hallinnon edistämisen lisäksi Akbayanin keskeisiä toiminnan kohteita ovat maareformin toteuttaminen, työläisten aseman parantaminen ja työttömyyden vähentäminen, globaalisti oikeudenmukaisen talouden edistäminen, siirtotyöläisten aseman puolustaminen, sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen, ympäristönsuojelu jne.

Akbayanilla on kolme ns. puoluelistalta valittua kansanedustajaa. Puolueen meillä tunnetuin jäsen on ilmeisesti professori Walden Bello, joka on kansainvälisen globalisaatiokriittisen liikkeen merkittävimpiä ideologeja.

Sivu on luotu 27.2.2006.

Yhteiskunta-sivulle