Filippiinit-seuran logo

Ajankohtaista
Sivu on päivitetty 24.7.2020 In English
etusivu  | tapahtumakalenteri | Filippiinit-seura toimii ja tiedottaa  |  konsulaatti, lähetystö, matkustaminen | uutisia 
Hyvää kesää!
Magandang Tag-araw!
Have a Nice Summertime!

Tapahtumakalenteri


Konsulaatti on avattu taas to 16.7.2020

Kielikurssit 2020

Filippiinon/tagalogin kurssit

Suomen kurssit

Seuraavat alkeiskurssit alkavat syyskuussa.


Koronatiedote

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan koronavirus on maailmassa edelleen liikkeellä ja monissa maissa tartuntatilanne on jopa pahenemassa. Suomessa on joitakin rajoituksia voitu poistaa, mutta rniihin voidaan palata jos tilanne taas pahenee. Kannattaa siis pitää huolta turvaväleistä, pestä käsiä usein ja välttää suuria väkijoukkoja.

Filippiinit-seura ilmoittelee taas tapahtumista sitä mukaa kuin voimme niitä järjestää. Siihen saakka: seuraa hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita.

Koronatilanne lähes pysäytti kaiken matkustamisen Suomen ja Filippiinien välillä - seuraa uutisia ja viranomaisten ilmoituksia

Vaikka matkustaminen joihinkin maihin nyt avataan, Suomen Ulkoministeriö suosittelee edelleen, että ei matkustettaisi ulkomaille turhaan.

Filippiineille monia reittejä on rajoitettu, ellei kokonaan suljettu. Myös maasta ulos pääseminen on todella vaikeaa. Jos järjestyy pääsy Manilan alueelle, pääsee lentämään ulkomaille NAIA:n kentän kautta.

Luzon ja muutamat muut alueet ovat edelleen melko suljettuja. Maan sisäisiä lentoja on vain hyvin harvassa. Cebu City ja monia muita paikkakuntia on suljettu. Liikkuminen maan sisällä on nyt vaikeaa. Tilanne muuttuu koko ajan.

Seuraa Suomen Filippiinien-konsulaatin Facebook-sivua https://www.facebook.com/FinnishConsularOfficeManila/

Maailman lentoliikenteen tilannetta voi seurata mm. osoitteesta https://www.flightradar24.com/51.5,-0.12/8.

Seuraa uutisia.


Filippiineille matkustava, tarkista rokotesuojasi! Tuhkarokkoepidemia on tappanut satoja

THL:n ohje:

"Oma rokotussuoja kannattaa tarkistaa ennen matkustamista maahan, jossa tuhkarokkoa esiintyy. Kaksi MPR-rokotetta antaa hyvän suojan tuhkarokkoa vastaan.

Jos on sairastanut tuhkarokon, ei tarvitse rokotetta. Lapset saavat tuhkarokolta suojaavan MPR-rokotteen ensimmäisen annoksen yhden vuoden iässä ja toisen annoksen kuuden vuoden iässä.

Alle 6-vuotiaiden lasten osalta jo yksi MPR-rokoteannos antaa riittävän suojan tautia vastaan. Mikäli lapsi on matkustamassa ulkomaille, missä tuhkarokkoepidemia on käynnissä, ylimääräinen MPR-rokotus voidaan antaa terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan 6–-11 kuukauden iässä.

THL kehottaa välttämään matkustamista epidemia-alueelle, mikäli oma rokotussuoja ei ole kunnossa tai lapsi on rokottamaton."

Käy siis ottamassa tehoste ennen lähtöäsi! Lue lisää esim. tästä: https://aamuset.fi/uutiset/4408661/THL+kehottaa+matkailijoita+tarkistamaan+rokotussuojansa

Filippiineillä on kuitenkin aloitettu tehokas rokotuskampanja, joka tähtää 95-prosenttiseen kattavuuteen. Se lopettaisi epidemian leviämisen jo huhtikuuhun mennessä. Lue lisää:

https://newsinfo.inquirer.net/1088605/doh-sees-possible-reversal-of-measles-outbreak-by-april


Filippiinit-seura:

Kummikeräys jatkuu ja valmistaudumme koulujen avaamiseen taas viimeistään syksyllä

23.6.2020 Bonn Juego: Addressing the Pandemic in the Philippines Necessitates a New Economic Paradigm

28.4.2019 Pekka Borg: Korona Filippiineillä

Blogit,15.12.2019 Pekka Borg: Ihmisoikeusviikko 2019

Blogit, 17.5.2019, Pekka Borg: Dutertelle tyrmäysvoitto

Blogit 2, 4.3.2019, Tiina Vaittinen: Ulkomaille töihin - pakko vai mahdollisuus?

Blogit 2, 25.2.2019, Tiina Vaittinen: Vienti- ja tuontituotteena tender loving care of the Filipino

Blogit 2, 18.2.2019, Tiina Vaittinen: Miksi juuri Filippiineiltä tuodaan hoitajia?

Blogi 1,10.12.2018, Pekka Borg: Huumesodassa vihdoinkin tuomio tappamisista

Filippiinit, muutos 30 viime vuoden aikana, Pekka Borgin tilastokatsaus seuran 30-vuotisjuhlaseminaarissa 25.11.2018.

Vuosikokous 2019 oli ti 19.3. Kokouksen jälkeen oli keskustelu filippiiniläisistä merimiehistä suomalaisilla laivoilla, asiantuntijana Jonna Laine.

Käy myös seuran Facebook-sivulla:

facebook-page-icon

Filippiinit-seura toimii ja tiedottaa


Kummikeräys jatkuu - lahjoita filippiiniläisille koululaisille!

Kaikille mahdollisuus kouluunFilippiineillä tapahtuu edelleen paljon ihmisoikeusrikoksia: ammattiyhdistysaktiiveja, toimittajia ja talonpoikaisjärjestöjen edustajia murhataan, rauhallisia mielenosoittajia vangitaan ja vankiloissa pidetään pitkiä aikoja ilman oikeudenkäyntiä. Heidän perheilleen tämä on moninkertainen katastrofi. Lapsi voi menettää vanhempansa lisäksi myös mahdollisuuden käydä koulua.

Seuran kumppanijärjestö TFDP (Task Force Detainees of the Philippines) on yli 40 vuoden ajan auttanut ihmisoikeusrikosten uhreja ja poliittisia vankeja perheineen. Filippiinit-seuralla on nyt omaa kummitoimintaa yhteistyössä TFDP:n kanssa.

Huom! Koronatilanteen vuoksi koulut on suljettu toistaiseksi ja opetus tapahtuu kokonaan etänä tai television avulla. Kaikille lapsille ei kuitenkaan riitä tietokoneita eikä edes sähköisiä yhteyksiä. Liikkumisrajoitusten takia TFDP:n työntekijöiden on myös toistaiseksi mahdotonta tavata seuran kummilapsia. Tilanne on siis tavallista vaikeampi, mutta kartutamme kummirahastoa rajoitusten päättymistä odotellen.

(Kuva: Chloe Korhonen. - Kuvan lapset eivät liity seuran kummitoimintaan.
Kummitilin tiedot: Danske Bank FI39 8000 1702 1956 38
Viesti: Kummimaksu
Saaja: Filippiinit-seura ry
Kysy lisää!
Kummitoiminnan yhteyshenkilö: Jonna Laine, jonnalaine69@gmail.com.

Keräyslupa

Poliisihallituksen keräyslupa RA/2019/721 ajalle 2.10.2019 - 1.10.2021.

Lue lisää Filippiinit-seuran kummitoiminnasta.


Kielikurssit

Filippiinit-seura järjestää filippiinon (tagalogin) alkeiskursseja suomalaisille ja suomen alkeiskursseja filippiiniläisille (Sabihin Mo Ito Sa Finnish). Oppikirjat ja sanakirja ovat myytävänä myös niille, jotka eivät osallistu kursseihin.

Seuraavat kurssit alkavat taas syyskuun puolivälissä. Koronatilannetta seurataan: on luultavaa, että lähiopetusta ei voida järjestää, vaan kaikki kurssit toimivat etänä.

Ilmoittautumiset ja kirjatilaukset: Riitta Vartti, riitta.vartti@kolumbus.fi.

Filippiinon/tagalogin kurssit

Suomen kurssit

Kurssit järjestää Filippiinit-seura ry.


N. 30 000 sanaa + lyhyet kieliopit molemmista kielistä. iso sanakirja 2015

Suomi - filippiino / tagalog - suomi -sanakirja

Hinta 30 euroa (+ mahdolliset postikulut)

Kirjaa saa vain tilaamalla tekijältä riitta.vartti@kolumbus.fi.

Lue lisää sanakirjasta.


Vuosikokous 10.3.2020

Filippiinit-seuran vuosikokouksessa tiistaina 10.3.2020 valittiin uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkaa Meg Sakilayan-Latvala.

Vuosikokouksen aluksi oli yleisötilaisuus aiheena Education in the Philippines and Finland.

Lue seurasta lisää järjestösivulta.


Katso Anni Mustosen blogi - lue seuran vapaaehtoistoiminnasta

Filippiinit-seuran uusi vapaaehtoinen Anni Mustonen auttaa parhaillaan TFDP:tä ihmisoikeustyössä - seuraa Annin blogia Times they are a changin' https://annilangblog.wordpress.com/.

Elokuvaohjaa Salla Kallio toimi vuonna 2016 kuusi kuukautta Filippiinit-seuran vapaaehtoisena ihmisoikeusjärjestö TFDP:n (Task Force Detainees of the Philippines) apuna ja mm. haastatteli videolle järjestön aktivisteja. Hän haastatteli myös lapsia, joiden koulutusta Filippiinit-seura avustaa (ks. lisää kummitoiminnasta). Sallan videolla "Sinun poluillas, koulutie" kerrotaan kahden kummilapsemme tarina. Bem-Bemin isä ammuttiin hänen puolustaessaan manobo-kansan oikeuksia, ja Ivanin isä on vankilassa ilman perusteita syytettynä kuulumisesta kommunistiseen ryhmään. Vaikka lasten koulutie on rankka, uskoa tulevaisuuteen riittää.

Seuraa myös Sallan blogia: http://nukkuupapaijassa.blogspot.fi/.

Joonas Rundgren puolestaan oli vuonna 2015 puoli vuotta TFDP:n vapaaehtoisena juristina. Lakiavun antamisen lisäksi Joonas myös osallistui TFDP:n arkiseen työhön ja toimi linkkinä suomalaisten ja filippiiniläisten osapuolten yhteistyössä. Lue Joonaksen blogi, joka käsittelee ihmisoikeustoimintaa Filippiinien ruohonjuuritasolla: https://joonasrundgren.wordpress.com/2015/01/20/the-intro/

Filippiinit-seura on toiminut yhteistyössä ihmisoikeusjärjestö TFDP:n kanssa jo perustamisestaan lähtien. TFDP on 40 vuotta toiminut poliittisten vankien ja ihmisoikeusrikosten uhrien ja heidän perheittensä hyväksi. Vapaaehtoistoiminta on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi olla elävässä yhteydessä järjestöjen kesken ja suunnitelmissa on jatkaa vapaaehtoisten lähettämistä.


Filippiinit-seuran julkaisut

Perustietoteosta (2. painos 2008) Filippiinit - myrskyjen ja mahdollisuuksien saaristo on vielä muutama kappale saatavilla. Kirjassa on parikymmentä artikkelia eri aloilta kuten historia, kulttuuri, ympäristö ja sosiaaliset olot. Kirjaa saa Filippiinit-seurasta, kysy Riitta Vartilta, riitta.vartti@kolumbus.fi.

Lisäksi saatavilla on Gulay - pieni filippiiniläinen kasviskeittokirja.

Lue lisää Filippiinit-seuran julkaisuista.


Filippiinit-seura tiedottaa

Mabuhay 1 2020 - julkaistu 28.2.2020. Taustaa Filippiinien uutisille.

23.6.2020 Bonn Juego: Addressing the Pandemic in the Philippines Necessitates a New Economic Paradigm

Blogit,28.4.2020 Pekka Borg: Korona Filippiineillä

Blogit,15.12.2019 Pekka Borg: Ihmisoikeusviikko 2019

Lue kaikki Filippiinit-seuran blogit täältä

Pekka Borgin katsaus Filippiinit-seuran 25-vuotisjuhlassa 20.10.2013:
Mitä Filippiineillä on muuttunut 25 vuoden aikana

Kuvasarja keskustelutilaisuudesta 3.11.2011 otsikolla

Filippiiniläiset hoivaajina ja siivoojina Suomessa

Tutustu kuvasarjaan


Haluatko toimia Filippiinit-seurassa?

Vuosikokous 10.3.2020 valitsi seuralle uuden hallituksen. Puheenjohtajana jatkaa Meg Sakilayan-Latvala.

Jäsenmaksu on 20 euroa / henkilö / vuosi (käytä viitenumeroa 5416). Jäsenmaksusta 5 euroa lahjoitetaan kummitoimintaan. Jäseneksi voi ilmoittautua sihteeri Riitta Vartille riitta.vartti@kolumbus.fi.

Lue lisää seuran järjestösivulta.

Konsulaatti, lähetystö, matkustaminen

Konsulaatti avataan taas Espoossa to 16.7.2020

Konsulitapaaminen Helsingissä la-su 25-26.7.2020 on PERUUTETTU

Filippiinit avasi taas lähetystön Tukholmaan 15.5.2020

Suomen konsulitoimipiste Manilassa hoitaa myös Schengen-viisumeja Suomeen alkaen 1.7.2019

Filippiineille matkustava, tarkista rokotesuojasi!

Immigration Bureau - Filippiinien maahanmuuttotoimisto

matkailu

viisumit

Suomesta Filippiineille

Filippiineiltä Suomeen

Konsulaatti, lähetystö, matkustaminen

Filippiinien Suomen-konsulaatti avattu 16.7.2020

Filippiinien kunniakonsulaatti Helsingin seudulla avautui uudelleen torstaina, 16. heinäkuuta 2020 alkaen. Konsulaatin uusi osoite on: Ylisrinne 6 A (pohjakerros), 02210 Espoo (Olari).

Aukioloajat:
a) tiistaisin ja torstaisin klo 13.00-15.00. Tapaamisesta pitää sopia kunniakonsulin kanssa.
b) postitse hoidetaan seuraavat palvelut:
- esteettömyystodistusten vahvistaminen.
- Suomen väestötietopalvelun todistusten legalisointi.
- avioliittoa, syntymää tai kuolemaa koskevien ilmoitusten arkistointi.

Tapaamista varten ota yhteyttä kunniakonsuli Maria Kauppiseen sähköpostitse dckauppinen.m@gmail.com
tai puhelimitse 040 0913243.

Huom! Covid 19 -pandemian rajoitusten takia viisumihakemuksia ei käsitellä vielä. Viisumiasioista ilmoitetaan myöhemmin.

-------------------
Lue lisää englanniksi: Read more in English:

Please be informed that the Philippine Honorary Consulate General in Helsinki will reopen starting July 16, 2020. The new address of the consulate is: Ylisrinne 6 A ( ground floor), 02210 Espoo ( Olari ).

Opening hours:
a) Tuesdays and Thursdays from 13.00-15.00, by appointment for acknowledgement of Special Power of Attorney and Affidavit b) by mail for the following services:
- authentication of Certificate of Legal Capacity to Contract Marriage.
- authentication of Extract from the Population Information Service of Finland.
- filing of Report of Marriage, or Birth, or Death.

For appointment, please contact Honorary Consul Maria Kauppinen by email; dckauppinen.m@gmail.com
or by phone; +358 40 0913243

Please note that due to the Covid 19 pandemic restrictions! Visa applications will not be entertained until further notice.


Konsulitapaaminen Helsingissä la-su 25 - 26.7.2020 on PERUUTETTU

Tapahtuma on peruutettu 7.7.2020 annetulla ilmoituksella.

Lisätietoa:

tuleva Suomen-konsuli: Maria Kauppinen dckauppinen.m@gmail.com ja

Gene Paavola gen.paavola02@gmail.com.

Tukholman lähetystö pyrkii kuitenkin hoitamaan konsuliasioita verkossa mahdollisimman joustavasti.

-----------------------------

Alla Tukholman lähetystön tiedote:

FOR FINLAND: IMPORTANT ANNOUNCEMENT, 7 July

"Whatever it takes..."

With deep regret and because of the 14-day quarantine upon entry to Finland even for diplomats, the consular outreach to Helsinki this July will not push through.

We only have three consular staff including myself, and cannot be quarantined away from the Embassy in Stockholm for those 14 days.

However, the Embassy has a continuing alternative plan that can help everyone in Finland , including a PRELIMINARY ONLINE ASSESSMENT OF DOCUMENTS, ONLINE PAYMENTS, AND COURIER SERVICES FOR SENDING AND DELIVERING DOCUMENTS.

We can still do things quickly, and avoid unnecessary travel and exposure to Covid.

Everyone may also continue to reach us for advice and action through our Embassy hotlines and email.

We appreciate your bayanihan spirit.

As others may tell you by now , we are committed to serving you and accomplishing things as simply and as quickly as possible.

Let?s keep working together.

Yours sincerely,

ConGen Dado
Admin Chief Yette Pinero
Trixie Clavecilla
(Embassy Consular Team)


Filippiinit on avannut suurlähetystön Tukholmaan 15.5.2020

Tukholmassa, Ruotsissa avattiin Filippiinien suurlähetystö perjantaina 15. toukokuuta 2020.

Tukholman suurlähetystö vastaanottaa ja käsittelee kaikki Ruotsissa ja Suomessa asuvien hakijoiden konsulihakemukset, kuten:
- Filippiinien viisumit (sen jälkeen kun koronan aiheuttama keskeytys päättyy).
- Väestörekisteriasiat (ilmoitukset lapsen syntymästä, solmituista avioliitoista ja kuolemantapauksista).
- Notaariasiat ja asiakirjojen todentaminen.
- Au pair -sopimusten todistaminen.
- Työsopimusten hyväksyminen.
- Kaksoiskansalaisuus (Filippiinien kansalaisuuden hankkiminen / säilyttäminen entisille filippiiniläisille, jotka ovat naturalisoituneet ruotsalaisiksi tai suomalaisiksi).
- Passin voimassaolon jatkaminen hätätapauksissa COVID-19-pandemian vuoksi.

Tukholman Filippiinien-suurlähetystöön voi ottaa yhteyttä:
- Matkapuhelin: +46 702 735 407, +46708474780 ja +63 9054039435 (Viber)
- Sähköposti: stockholm.pe@dfa.gov.ph

Pääkonsuli: Raul H. Dado. Pääkonsuli on luvannut vastata myös tekstiviesteihin.

Postiosoite
Embassy of the Republic of the Philippines
Olof Palmes Gata 29, 4th floor
11122 STOCKHOLM
SWEDEN

Filippiinien suurlähetystö Norjassa ei enää vastaanota eikä käsittele edellä mainittuja Ruotsissa ja Suomessa asuvien hakemuksia 15. toukokuuta 2020 alkaen. Niihin, joilla on vireillä olevia hakemuksia, otetaan yhteyttä suoraan.

Huom! Filippiinien passien uusiminen tapahtuu edelleen Filippiinien Oslon-suurlähetystön kautta siihen saakka, kunnes COVID-19:ään liittyvät matkarajoitukset poistetaan.


Suomen konsulaatti hoitaa myös Schengen-viisumit Filippiineillä 1.7. 2019 alkaen

Suomen konsulipalveluita Manilassa laajennettiin alkaen 27.11.2018, jolloin siellä alettiin hoitaa oleskeluluvat Suomeen. Toiminta laajeni myös Schengen-viisumeihin ja yhteistyö Norjan lähetystön kanssa päättyi 1.7.2019 alkaen. Huom! Mahdollisesti syksyllä 2020 avataan uudelleen Suomen suurlähetystö Manilaan. Lue lisää Ulkoministeriön tiedotteista.

Konsulaattiin on aina varattava aika etukäteen. Käytä sähköistä ajanvarausjärjestelmää. Linkki konsulitoimipisteen sähköiseen ajanvarausjärjestelmään on tässä.

Konsulitoimipisteen osoite:

VFS Global Finland Application Centre
Mezzanine Floor, Ecoplaza Bldg.,
Don Chino Roces Ave., Makati City
1231 Philippines
Sähköposti: sanomat.mni@formin.fi

Suomeen pyrkivät filippiiniläiset hoitavat kaikki konsuliasiat Manilan konsulaatissa

Oleskelulupahakemukset jätetään Suomen konsulitoimipisteeseen Manilassa.

Myös Schengen-viisumi Manilasta

Viisumia haetaan sähköisen portaalin kautta ja viisumihakemukset liiteasiakirjoineen jätetään Manilassa VFS Globalin toimistoon (osoite yllä). Varaa aika hakemuksen jättämiseen. Lue lisää tästä.

Huom! Schengen-viisumia Suomeen ei voi enää hakea Cebu Citystä

Cebu Cityssä ei enää voi jättää Schengen-viisumin anomuksia, vaan kaikki viisumit Suomeen hoidetaan Manilan konsulaatin ja VFS:n kautta.

Viisumiasioita koskevat asiakastiedustelut tulee 1.7.2019 jälkeen lähettää sähköpostilla: info.flrp@vfshelpline.com

Kysymyksiin ja ajanvarauksiin vastaa myös VFS Helpline: +63 2 528 2515

Lisätietoa Suomeen tulemisesta sivulla Suomesta Filippiineille


Immigration Bureau - Filippiinien maahanmuuttovirasto Manilassa

Bureau of Immigration Head Office, ManilaOsoite: Magallanes Drive, Intramuros, Maynila, Filippiinit
Puhelin: +63 2 527 3248
Aukioloajat: 8.00 - 17.00 (ma-pe paitsi viikonloppuisin ja pyhäpäivinä)

Filippiinien maahanmuuttoviraston päätoimisto Manilassa (Bureau of Immigration) on muuttanut uuteen ja parempaan paikkaan tavaratalo Pall Mallin yhteyteen. Se on kuitenkin edelleen Intramurosissa, Pasig-joen varrella. On myös kerrottu, että pukeutumiskoodia on lievennetty: miehet voivat nyt mennä sisään sortseissa. Koodi on kuitenkin vielä melko tarkka: paljon paljasta pintaa ja etenkään paljaita jalkoja ei hyväksytä asioimisasuksi.

Lue lisää toimiston omilta sivuilta http://immigration.gov.ph/.

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/officialbureauofimmigration

Maahanmuuttoviraston muut toimistot eri puolilla maata löydät täältä:http://immigration.gov.ph/index.php/contact-us/other-immigration-offices

Huom! Suomalainen matkailija tarvitsee tätä toimistoa (Immigration Bureaulla on monta muutakin toimipistettä ympäri maata) esim. pidentäessään oleskeluaan yli 30-päiväisen viisumivapaan ajan tai Suomesta Filippiinien konsulaatista saadun 59 päivän viisumin.Filippiinien lähetystö Oslossa, Norjassa

Huom! Jos sinun tarvitsee uusia Filippiinien passi, voit hoitaa sen Tukholman-lähetystön kautta, ks. tiedot ylhäällä.

Esim. kaksoiskansalaisuuden voi saada vain käymällä Oslossa. Samalla voit rekisteröityä äänestäjäksi seuraavissa Filippiinien vaaleissa. Lue lisää lähetystön sivulta:

Katuosoite:

4. kerros
Nedre Vollgate 4
0158 Oslo
NORWAY

Avoinna

Lähetystö: ma-pe 9.00 - 17.00
Konsuliosasto: ma - pe 9.00 - 14.00 (asioiden käsittely)
9.00 - 17.00 (valmiiden papereiden luovutus)

Puhelinajat

14.00-17.00
(Puhelin on taarkoitettu vain sellaisten tietojen kyselemiseen, joita ei löydy lähetystön kotisivulta)
Puhelin: (+47) 22 40 09 00

Postiosoite

P.O. Box 322 SENTRUM
N-0103 Oslo
NORWAY

Hätätapauksissa

Voit soittaa päivystävälle virkailijalle (+47)95001072 tai näihin numeroihin, (+47)90241171, (+47)97426900 ja (+47)95236329.

Huom! Uusi pankkitili alkaen 1.9.2013:

DnB NOR, Stranden 21, Oslo, Norway
Payable to the Philippine Embassy in Oslo, Norway
Account No. 1503.37.31504 IBAN: NO6315033731504
SWIFT CODE DNBANOKKXXX

UUTISIA


Uutisia

Vuoden 2020 alussa Suomessa asui 5 594 filippiiniläissyntyistä maahanmuuttajaa

Uusia filippiiniläisiä ravintoloita Helsingissä

Lue eri juhlapäivien vietosta Filippiineillä

Vuoden 2020 alussa filippiiniläisyntyisiä oli Suomessa lähes 5 600 - kasvua viime vuoden aikana 812

Suomessa asui vuoden 2020 alussa 5 594 filippiiniläissyntyistä maahanmuuttajaa, joista miehiä 1 821 ja naisia 3 773. Lisäystä edelliseen vuoteen oli 812 eli muutto on taas nopeutunut. (Lähde: Tilastokeskus, väestörakenne. Seuraava päivitys lukuihin saadaan mahdollisesti maaliskuussa 2021.)

Lue lisää maahanmuuttajista


tusivu  | tapahtumakalenteri | Filippiinit-seura toimii ja tiedottaa  |  konsulaatti, lähetystö, matkustaminen | uutisia 


© Filippiinit-seura ry
www.filippiinit-seura.fi

facebook-page-icon