Filippiinit-seuran logo

Suomesta Filippiineille

Huom! Tämä sivu on osa Filippiinit-seuran tiedotusta. Tarkista tärkeät asiat aina viranomaisilta! Lähetä palautetta

Sivu on päivitetty 30.6.2019
etusivu   |  tietoa Filippiineistä   |   Filippiinien konsulaatti Helsingissä  |  Embassy of the Philippines - Lähin Filippiinien lähetystö on Oslossa, Norjassa  |   tapahtumakalenteri   |  Filippiinit-seuran sivu  |  filippiiniläisten pääsy Suomeen


Filippiinien lippu

Filippiinien Helsingin kunniapääkonsulaatti

Osoite: Tarkk'ampujankatu 2 A 6 (2. kerros, ovessa Kupila), 00140 Helsinki

Kunniapääkonsuli: Jyrki Kupila
jyrki.kupila@yahoo.fi
puh. +358 45 1105000

Kunniakonsuli:
Teresita Ruutu teresita.ruutu@saunalahti.fi
040 7071817 (puhelut arkisin klo 12-17)

Avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 13 - 15.

- KYLLÄ Filippiinien viisumit ja

- erilaisten paperien legalisoinnit

- EI filippiiniläisten passien uusiminen ja kaksoiskansalaisuus - ne hoidetaan toistaiseksi Oslon-lähetystön kautta.

Konsulaatin pankkitilin numero:

Nordea FI2718203000036343

---------------------

Embassy of the Philippines

Filippiinien suurlähetystö Norjassa

Filippiinien Norjan-lähetystön kotisivu: www.philembassy.no

Katuosoite:

4. kerros

Nedre Vollgate 4
0158 Oslo
NORWAY

Avoinna

Lähetystö: ma-pe 9.00 - 17.00
Konsuliosasto: ma - pe 9.00 - 14.00 (asioiden käsittely)
9.00 - 17.00 (valmiiden papereiden luovutus)

Puhelinajat

14.00-17.00
(Puhelinnumero on tarkoitettu vain sellaisten tietojen kyselemiseen, joita ei löydy lähetystön kotisivulta)
Puhelin: (+47) 22 40 09 00

Postiosoite

P.O. Box 322 SENTRUM
N-0103 Oslo
NORWAY

Hätätapauksissa

Voit soittaa päivystävälle virkailijalle (+47)95001072 tai näihin numeroihin, (+47)90241171, (+47)97426900 ja (+47)95236329.

Pankkitiedot

DnB NOR, Stranden 21, Oslo, Norway
Payable to the Philippine Embassy in Oslo, Norway

Tilin numero: 1503.37.31504

IBAN: NO6315033731504

SWIFT CODE DNBANOKKXXX

Huom! Anoja maksaa pankin vaatimat siirtokulut. Ei maksuja VISA:lla.

Suomen lippuFilippiinien lippu


Suomalaisten pääsy Filippiineille

30 päivän viisumivapaus

Suomalainen voi oleskella Filippiineillä turistina tai liikemiehenä 30 päivää ilman viisumia, jos hänellä on voimassaoleva paluulippu tai jatkolippu. Huom! Passin pitää olla voimassa kuusi (6) kuukautta matkan (eli Filippiineiltä poistumisen) jälkeen.

Pitempi kuin 30 päivän matka

Jos viivyt Filippiineillä kauemmin kuin 30 päivää, voit jo ennen matkaa hankkia viisumin 59 päiväksi Helsingin-konsulaatista (tiedot ohessa ja alla).

Toinen vaihtoehto on pidentää viisumi Filippiineillä maahanmuuttovirastossa (Immigration Bureau), jolla on sivuosastoja lukuisilla paikkakunnilla eri puolilla Filippiinejä.

Turistiviisumin (Temporary Visitor's Visa) hakeminen Helsingin konsulaatista

1. Jätä viisumihakemus joko henkilökohtaisesti tai postitse vähintään kolme (3) viikkoa ennen matkalle lähtöä.

2. Viisumihakemuksen käsittely vie keskimäärin viisi (5) työpäivää siitä kun täydellinen hakemus ja sen liitteet ovat saapuneet kunniakonsulaattiin. Konsulaatti ei käsittele puutteellisia hakemuksia.

3. Täytä viisumin hakulomake, joka on näiden ohjeiden lopussa.

4. Toimita hakulomakkeen mukana liitteet:

  • Passi, joka on voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta Filippiineillä aiotun
    oleskelun jälkeen.
  • Yksi (1) 4,5 x 3,5 cm väri- tai mustavalkoinen valokuva, joka ei ole kuutta (6) kuukautta vanhempi (liitetään hakulomakkeeseen).
  • Kopio matkasuunnitelmasta tai vahvistetuista lennoista Filippiinien matkalle (sisältäen myös paluu- tai jatkomatkan Filippiineiltä).
  • Viisumimaksut joko tilisiirtona (tai käteisenä, jos käyt henkilökohtaisesti konsulaatissa hakemassa viisumia). Tiedot maksuista alla.

5. Määräaikaiset viisumit

Kertaviisumi, voimassa kolme kuukautta. - Tätä viisumia voi käyttää kerran kolmen kuukauden kuluessa sen myöntämispäivästä lukien Filippiineille matkustamiseen turistina tai liikeasioissa. (Tavallisen kolmen kuukauden turistiviisumin voimassaoloaikana Filippiineille saapuva turisti saa siellä viranomaisilta oleskeluluvan 59 päiväksi saapumisestaan lähtien.)

Monikertaviisumi, voimassa kuusi (6) kuukautta. - Tätä viisumia voi käyttää useita kertoja kuuden (6) kuukauden kuluessa sen myöntämispäivästä alkaen Filippiineille matkustamiseen turistina tai liikeasioissa.

Monikertaviisumi, yhden vuoden voimassaolo. - Tätä viisumia voi käyttää useita kertoja yhden vuoden aikana sen myöntämispäivästä alkaen Filippiineille matkustamiseen turistina tai liikeasioissa.

Huom! Kaikki määräaikaiset viisumit sallivat vain 59 päivän oleskelun Filippiineillä kerrallaan. Vaikka viisumi olisikin voimassa kuusi kuukautta, sillä voi olla maassa enintään 59 päivää kerralla. Kuuden tai 12 kuukauden viisumi tarkoittaa vain sitä, että henkilö voi tulla maahan useita kertoa viisumin voimassaoloaikana, mutta jokainen käynti oikeuttaa vain 59 päivän oleskeluun, ellei Filippiinien maahanmuuttoviranomainen (Immigration Service) myönnä hakemuksesta oleskeluun pidennystä ennen 59 päivän määräajan päättymistä.

Viisumimaksut Filippiinien Helsingin kunniapääkonsulaatissa

Kertaviisumi kolmelle kuukaudelle 27,00 euroa
Monikertaviisumi kuudelle kuukaudelle 54,00 euroa
Monikertaviisumi 12 kuukaudelle 81,00 euroa

Maksun voi suorittaa käteisenä, jos viisumia haetaan henkilökohtaisesti, tai pankkisiirtona
seuraavalle kunniapääkonsulaatin pankkitilille:

NORDEA, tilinumero: FI27 1820 3000 0363 43

Maksun saajana: Consulate General of Philippines

Lue viisumeista lisää suomeksi Filippiinit-seuran matkailusivulta tai englanniksi Filippiinien Oslon-suurlähetystön sivulta.


Balikbayan - paluumuuttaja: vuoden viisumivapaus filippiiniläisen perheenjäsenen kanssa matkustaessa

Jos olet naimisissa filippiiniläisen kanssa ja matkustatte yhdessä, sinua koskevat balikbayan-edut. Entinen Filippiinien kansalainen tai ulkomailla vähintään vuoden yhtäjaksoisesti asunut tai siellä työskentelevä filippiiniläinen ei tarvitse viisumia kotimaahan palatessaan. Edun saavat myös filippiiniläisen mukana matkustava puoliso ja lapset. He voivat oleskella maassa viisumivapaasti yhden vuoden ja saavat lisäksi rahallista etua hallituksen verovapaissa myymälöissä ja heidät on vapautettu maksamasta matkaveroa (travel tax). Vaaditut paperit:

- entinen Filippiinien kansalainen: kopio entisestä Filippiinien passista tai syntymätodistuksesta

- puoliso: kopio avioliittotodistuksesta

- lapset: kopio syntymätodistuksesta

- adoptiolapset: kopio adoptiopapereista


Asiakirjojen laillistaminen konsulaatissa

Filippiinien kunniapääkonsulaatti Helsingissä hoitaa Suomen viranomaisten antamien asiakirjojen laillistamisia (Legalization /Authentication). Konsulaatti todistaa (A. Authentication) tai vahvistaa (B. Acknowledgement) esimerkiksi virkatodistukset, passit ym. asiakirjat, jolloin niistä tulee laillisesti päteviä myös Filippiineillä. Papereita täytyy vahvistuttaa konsulaatissa esim. aikoessaan mennä naimisiin Filippiineillä.

A. Oikeaksi todistaminen/Authentication

Konsulaatti todistaa oikeiksi virallisia asiakirjoja, kaupallisia asiakirjoja ja väestörekisteriotteita Filippiineillä käyttöä varten.

Legalisoinnin voi hoitaa kunniapääkonsulaatissa käymällä paikan päällä tai postitse. Vaiheet:

1. Hanki alkuperäiset legalisoitavat asiakirjat (ja niistä englanninkielinen käännös, jos ne on kirjoitettu vain suomeksi), jonka julkinen notaari maistraatissa on allekirjoittanut ja leimallaan vahvistanut. (Huom! Suomen valtion viranomaisten englanniksi kirjoittamiin ja leimallaan varustamiin alkuperäisiin asiakirjoihin ei tarvitse enää hakea julkisen notaarin todistusta, vaan ne voidaan toimittaa suoraan Suomen Ulkoasiainministeriöön. Katso kohta 2).
2. Toimita asiakirjat Suomen Ulkoasiainministeriön konsuliosastolle, joka todistaa oikeaksi julkisen notaarin tai muun valtion viranomaisen allekirjoituksen.
(Lähemmät tiedot www.formin.fi)
3. Ulkoministeriön todistettua allekirjoituksen, vie itse tai toimita postitse alkuperäinen, Ulkoasiaiministeriön leimalla varustettu asiakirja plus yksi valokopio siitä konsulaattiin legalisointia varten (Authentication).

---------------------------------------------------

Pitkäaikainen oleskelu Filippiineillä

Suomalaiset ovat saaneet melko helposti pitempiä oleskelulupia. Jos aiot viipyä siellä kauemmin, niin sinun pitää pystyä osoittamaan, millä tavoin rahoitat oleskelusi. Täytyy osoittaa esim. tiedot eläkkeestä tai muista tuloista.

Huom! Suomalainen ei voi omistaa Filippiineillä maata tai kiinteistöjä (esim. omakotitaloa) yksin, vaan vain yhdessä jonkun filippiiniläisen kanssa. Liiketoiminnan aloittamiseen tarvitaan samoin filippiiniläinen osapuoli.

Nyt on mahdollista saada kerralla puolen vuoden oleskelulupa (aikaisemmin vain 59 päivää eli kaksi kuukautta kerrallaan). Tätä kutsutaan nimellä "Long-Stay Visitor Visa Extension" (LSVVE). Asiasta tulee lisää tietoa näille sivuille myöhemmin. Lue lisää Filippiinien Norjan-lähetystön sivulta http://www.philembassy.no/news-item/long-stay-visitor-visa-extension-for-visitors-to-the-philippines

Eläkeläisen oleskelulupa (Special Resident Retiree's Visa, SRRV)

Filippiinien maahanmuuttovirasto (Bureau of Immigration) myöntää sekä filippiiniläisille paluumuuttajille että ulkomaalaisille erityisen eläkeläisen oleskeluluvan. Luvan haltija voi liikkua maan rajojen yli ja hänellä on oikeus oleskella maassa pysyvästi. Lupaa voi hakea:

1) Eläkettä saava yli 50-vuotias henkilö, jolla on mukanaan varoja 10 000 USA:n dollaria ja joka sen lisäksi saa eläkettä kotimaastaan vähintään 800 dollaria kuukaudessa.
2) Jos hakijalla ei ole eläkettä ja hän on 35–-49-vuotias, hänellä täytyy olla 50 000 dollaria, yli 50-vuotiailla 20 000 dollaria.
3) Entinen Filippiinien kansalainen, joka on vähintään 35-vuotias ja jolla on varoja 1 500 dollaria.
4) Entiset Filippiineillä toimineet yli 50-vuotiaat ulkomaiden lähettiläät ja lähetystöjen henkilökunta ym., joilla on varoja 1 500 dollaria.
Lue asiasta lisää sivulta http://www.philembassy.no/consular-services/visa/special-resident-retirees-visa-srrv.

ACR-I-kortti

Filippiineillä pitempään asuville tai sinne usein matkustaville on olemassa erityinen ulkomaalaisille tarkoitettu henkilökortti, joka helpottaa monia käytännön asioita.

ACR-I-kortti (englanniksi ACR I-Card, Alien Certificate of Registration) on tavallisen henkilökortin kokoinen sähköisesti päivitettävä sirukortti, joka sisältää nämä tiedot:
1. Henkilötiedot, kuten nimi, ikä, syntymäaika ja -paikka jne.
2. Passikuva
3. Päiväys ja kortin omistajan status / asema Filippiineillä
4. Kortin omistajalle myönnetyn viisumin tiedot
5. Biometriset tiedot, kuten sormenjäljet
6. Allekirjoitus
7. Kortin ym. numerot
8. Matkustustiedot
9. Tiedot maahanmuuttoon liittyvistä, hoidetuista maksuista

ACR-I-kortin voi hankkia maahantulovirastosta joko Manilasta (Bureau of Immigration, Intramuros, Manila) tai sen 12 sivutoimistosta, jotka sijaitsevat paikkaunnilla: San Fernando (La Union), Aparri (Cagayan), Subic, Batangas, Legaspi, Iloilo, Cebu, Tabloban, Zamboanga, Cagayan De Oro, Surigao ja Davao City.

Lue lisää sivulta http://immigration.gov.ph/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=61


Huom! Tarkista aina viimeisimmät tiedot eri viranomaisten sivuilta!


Oletko filippiiniläinen, joka haluaa matkustaa Suomeen? Aloita sivulta Filippiineiltä Suomeen.


© Filippiinit-seura ry
www.filippiinit-seura.fi

facebook-page-icon